گازهای مورد استفاده در بسته بندی به روش اتمسفر بهبود یافته

برای بسته‌بندی به روش MAP هوای داخل بسته با گازهای نگهدارنده جایگزین می شود. معمولاً از گازهای تشکیل دهنده هوا یعنی اکسیژن (O2)، نیتروژن (N2) و دی اکسید کربن (CO2) استفاده می‌شود، البته در بعضی موارد از گازهای مونواکسید کربن (CO)، آرگون (Ar) و … نیز استفاده می‌شود.

بطور کلی، در این روش اکسیژن داخل بسته حذف یا به حداقل میزان ممکن رسانده می‌شود (به استثناء بسته‌بندی گوشت تازه برای جلوگیری از رشد میکروارگانیسم های بی‌هوازی و میوه‌ها و سبزیجات تازه بدلیل ادامه تنفس) و سپس با افزایش مقدار CO2 تا 20% از رشد باکتری‌های هوازی و کپک‌ها ممانعت می شود. همچنین از گاز نیتروژن بعنوان گاز پرکن استفاده می‌شود که اگر CO2 توسط ماده غذایی مصرف شد و یا از فیلم بسته‌بندی خارج گردید بسته از حالت عادی خارج نشود و به اصطلاح از کولاپس شدن بسته جلوگیری می‌کند.

3 نوع ترکیب گازی که برای بسته بندی به روش اتمسفر بهبود یافته (MAP) استفاده می شود عبارتند از:
1- غیر فعال و خنثی : نیتروژن (N2)
2- نیمه فعال : N2/CO2و N2/O2/CO2
3- کاملاً فعال : CO2 یا O2/CO2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *