عمدتاً در ايران از بسته بندي معمولي يا روش تخليه هوا استفاده ميشود، ولي در چند سال اخير با توجه به پيشرفت روشهاي بستهبندي و استفاده از شيوههاي نوين و مطابق با استانداردهاي جهاني، استفاده از تکنولوژی اتمسفر بهبود یافته (M.A.P) که یک روش طبیعی برای افزایش ماندگاری مواد غذایی بدون استفاده از روش های نگهداری فیزیکی و شیمایی است رو به گسترش میباشد.

منظور از تکنولوژی M.A.P، تغییر اتمسفر اطراف محصولات از طریق تخلیه هوا و وارد کردن گاز به محیط و کنترل نفوذپذیری بسته بندی میباشد. نگهداری مواد غذایی در اتمسفر اصلاح شده کیفیت ماده غذایی را حفظ کرده و ماندگاری این محصولات را بدون نیاز به بستهبندی وکیوم و بدون استفاده از نگهدارندههای شیمایی را به میزان قابل ملاحظهای افزایش میدهد.
برای استفاده از اتکنولوژی M.A.P، ابتدا باید بدانیم غذا چگونه فاسد میشود و چگونه میتوان از این رویداد جلوگیری نمود. در تکنولوژی M.A.P نوع و میزان گازهایی که جایگزین هوای داخل بسته می شوند بسته به نوع ماده غذایی متفاوتند. عمدتاً برای تغییر و بهینهسازی اتمسفر داخل بسته بندیهای موادغذایی با کاهش میزان اکسیژن و افزایش میزان CO2 و N2 ماندگاری محصول بطور قابل توجهی افزایش می یابد.